Alma Post
Michael Harrison

Van Michael Harrison is het volgende boek bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Michael Harrison is geboren en getogen in Oxford. Hij studeerde aan de universiteit in Durham en behaalde een graad in de Filosofie. Daarna is hij naar Queensland, Noord-Australië, gegaan en werd lid van de Bush Brotherhood (een broederschap in het noorden van Australië). Harrison gaf daar les op een landbouwschool. Elke morgen molk hij de koeien en dagelijks legde hij vele kilometers af in de bush om voor te gaan in kerkdiensten en begrafenisdiensten.
Uiteindelijk keerde hij terug naar Oxford om een lesbevoegdheid te halen aan de universiteit. Daarna heeft hij enkele jaren les gegeven aan de universiteit in Hartlepool, Londen. Op dit moment doceert hij aan de universiteit van Oxford, zijn geboorteplaats.

Michael Harrison heeft zo lang hij zich kan herinneren altijd met plezier geschreven, en sinds kort realiseert hij zich dat mensen hem daarvoor willen betalen!

Over het schrijven zegt hij:

'Editing anthologies is hard work because you have to find what you know you want. It may take hours in the Bodleian looking for the one poem you need for a particular page. Poetry should be like a wholemeal bread and honey: immediate pleasure but with some roughage working its way through the system.'

Michael Harrison is getrouwd en heeft twee zoons. Hij woont en werkt in Oxford.

 

Untitled Document