Ben Simmes
Ben Simmes

Van Ben Simmes zijn de volgende boeken bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Ben Simmes is geboren op 25 september 1948 in Kraggenburg, een klein plaatsje in de Noordoostpolder. Hij groeide op op een boerderij in een gezin met zeven kinderen. Nu woont hij in Utrecht, is getrouwd en heeft twee kinderen. Na de middelbare school ging hij naar de Sociale Academie en studeerde sociologie en economie aan de universiteit van Utrecht.
Ben heeft veel in het buitenland gewerkt, onder andere in Papua Nieuw Guinea en de Filippijnen. Daar was hij staflid van een ecologie-organisatie en deed onderzoek naar milieuproblemen als ontbossing en het gebruik van pesticiden. Momenteel werkt hij voor de EDCS, een internationale oecumenische organisatie op het terrein van ethical investment. Ben Simmes bouwt contacten op met de leden van de EDCS, met name in Europa, maar ook daarbuiten. Zowel in het kader van zijn werk als in zijn vrije tijd maakte Ben reizen naar onder andere India, Thailand, Nepal, BraziliŽ, Chili, Peru, Nicaragua en Tanzania. Een echte wereldreiziger dus!
Ben Simmes begon met verhalen vertellen toen zijn kinderen nog heel klein waren. Zijn vrouw vond dat hij ze moest opschrijven, maar daar had hij toen geen tijd voor. Pas veel later, toen hij weer terug was in Nederland, is Ben Simmes ergens in een verlaten huisje een week lang echt gaan schrijven. Toen merkte hij dat schrijven eigenlijk hetzelfde werkt als vertellen: van te voren weet je niet wat er gaat gebeuren, omdat het verhaal begint te leven op het moment dat hij voor zijn computer gaat zitten. Dat maakt het schrijven tot een heel bijzondere ervaring.