geen foto
Gerard Sonnemans

Van Gerard Sonnemans zijn de volgende boeken bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Gerard Sonnemans werd in 1959 geboren in het Zuid-Limburgse Eygelshoven, maar hij groeide op in Boxmeer, waar hij ook nu (weer) woont.
Jarenlang studeerde en werkte hij aan de universiteit van Nijmegen, waar hij zich vooral bezighield met spannende verhalen uit de Middeleeuwen. Bijvoorbeeld over zijn favoriete ridderheld, koning Arthur.
Toen hij er later voor koos om meer voor zijn kinderen en het huishouden te gaan zorgen, was hij dan ook blij verrast dat hij gevraagd werd om een jeugdboek over ridders te schrijven. Dat werd in 1999 'Mannen van staal; het leven van de ridders in de Middeleeuwen' (12+).
Eenmaal in aanraking gekomen met de wereld van de kinder- en jeugdboeken, was Gerard meteen verkocht: hij wilde nog veel meer boeken voor de jeugd schrijven. Door hard werken en de kansen die anderen hem boden, is hem dat gelukt.
Ook nog in 1999 verscheen het boek 'Een Limburgse onderwijzer in het verzet; Het levensverhaal van Fons Mertens' (14+) in opdracht van het Verzetsmuseum in Amsterdam. Tegelijkertijd werkte hij toen al - samen met het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon - aan een verhalenbundel over de Tweede Wereldoorlog voor de jeugd. Dat boek kwam in 2002 uit bij Uitgeverij Sjaloom onder de titel 'Oorlog40-45.nl' (12+). Maar liefst 23 (kinderboeken)schrijvers schreven een verhaal voor dit boek, allemaal over een ander onderwerp van de oorlog. En Gerard Sonnemans zorgde ervoor dat alles historisch verantwoord is, en schreef een stuk met achtergrondinformatie bij elk onderwerp.
In 2002 verscheen ook bij Sjaloom 'Feest op de Vuurpijl' (6+), een boek over een jarige school, waar iedereen op het feest aanwezig is; ook Ieke, die tijdens de feestdag in het ziekenhuis ligt.

De boeken van Gerard Sonnemans gaan over helden en slachtoffers, maar vaak worden helden slachtoffers, of omgekeerd… De wereld is niet zomaar op te delen in goeieriken en slechteriken.

Voor meer informatie over het boek Oorlog40-45.nl kun je kijken op: www.oorlog40-45.nl

Voor meer informatie over Gerard Sonnemans surf je naar zijn website: www.gerardsonnemans.nl