Greetje Vagevuur

Van Greetje Vagevuur zijn de volgende kinderboeken bij uitgeverij Sjaloom (Altamira) verschenen:


Greetje Vagevuur werd geboren in Diemen op 4 april 1966 en heette toen nog Greetje Dekkers. Op het Augustinus College behaalde ze haar VWO-diploma. Daarna ging ze naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nu werkt ze al jaren met veel plezier als tekenlerares op de Rosa, een VMBO school in Amsterdam Noord.

Schrijven heeft ze altijd al gedaan. Op een afgedankte typemachine die haar vader meenam van kantoor typte ze de eerste verhaaltjes die haar juffrouw de volgende dag voorlas aan de klas. De verhalen werden langer, maar het duurde een hele tijd voor ze er één op durfde te sturen naar een uitgever. Een echte pantoffelheld dus. Dat is ze ook als ze achter de computer zit. Met haar pantoffels aan en een kopje thee erbij beleeft ze graag spannende avonturen. Ze kan die avonturen dan af laten lopen precies zoals ze dat zelf wil.

Greetje Vagevuur woont inmiddels in Kortenhoef met haar man en twee dochterjes Dewi (1999) en Nora (2001). Ze is al druk bezig met het schrijven van een volgend boek.