geenfoto.gif
Erick Kila

Van Erick Kila zijn de volgende boeken bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Erick Kila werd ≠ iets later dan zijn tweelingbroer ≠ in 1954 geboren in Den Haag. Hij woont er al zijn hele leven. Na een mislukt jaar op school ging Erick op zeventienjarige leeftijd werken. Elf maanden kantwoorwerk waren voldoende om hem naar de avondschool te jagen. Daar ontwikkelde Erick een hartstocht voor lezen.

Hij ging uiteindelijk M.O. Nederlands studeren (een lerarenopleiding) en daarna lesgeven. Tegenwoordig is hij actief als journalist. Zijn literaire debuut maakte hij in 1984 met een bundel gedichten. Daarna verschenen jeugdboeken, poŽziebundels en romans. In Ericks jeugdboeken speelt het geheimzinnige een belangrijke rol.

De schrijver laat zich vaak inspireren door zaken uit de alledaagse werkelijkheid: oude standbeelden, bijzondere gebouwen en donkere parken. Spannende geheimen blijken zomaar voor het oprapen te liggen. Erick houdt ervan om aan de dingen die je ziet, een klok, een kannetje, een verhaal te ontfutselen. In die verhalen gaat het wel in de eerste plaats om de mensen, want die laten de dingen natuurlijk leven.