Tsafrira Levy
David Patneaude

Van David Patneaude is het volgende boek bij Uitgeverij Sjaloom verschenen:


'Lezen was een van mijn favoriete bezigheden toen ik jong was; er waren niet veel dingen die mij dezelfde opwinding bezorgden als een goed boek. Toen ik besloot een serieuze poging tot schrijven te wagen, wilde ik de fantasie van kinderen op dezelfde manier prikkelen als die van mij vroeger geprikkeld was. Ik heb veel tijd doorgebracht met kinderen: ik heb een paar jaar alleen voor mijn oudste zoon gezorgd en ben coach geweest bij basketbal, voetbal en atletiek.

Ik heb kinderen zien opgroeien van peuter tot tiener en heb veel geleerd over wat ze bezighoudt. Kinderen weten heel goed wat ze leuk vinden, ze zijn eerlijk en het is moeilijk ze voor de gek te houden. Voor hen schrijven is een ontzettende uitdaging, veel meer dan schrijven voor volwassenen. Ik wilde die uitdaging graag aangaan. Ik ben geboren in St. Paul, Minnesota (Verenigde Staten), maar ben verhuisd naar Seattle, Washington toen ik zes was. Daar ben ik opgegroeid; ik ben er alleen weggeweest toen ik in dienst moest, bij de marine.

Mijn vrouw Judy en ik hebben nu zelf kinderen. Ik ben afgestudeerd in Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Washington, en heb enkele schrijfcursussen en -workshops gevolgd. Mijn hobby's zijn hardlopen, daar beleef ik veel plezier aan, en het coachen van kinderen. En als ik mezelf een plezier wil doen, offer ik wat schrijftijd op en ga ik lekker lezen.'