Ruth Thomas
Ruth Thomas

Van Ruth Thomas zijn de volgende boeken bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Ruth Thomas is in 1927 geboren in het Engelse Wellington. Ze groeide op het platteland op. Als kind verzon ze al verhalen, maar als volwassene hield ze zich er heel lang niet meer mee bezig. Ze was vele jaren onderwijzeres op verschillende lagere scholen in Oost-Londen. Ze trouwde, kreeg een zoon en stopte een paar jaar met lesgeven en verhuisde naar Plymouth.
Na haar scheiding begon ze weer met lesgeven, deze keer in Brent, een ander gedeelte van Londen. Deze wijk is de bron en inspiratie bij het schrijven van al haar boeken.
Ze ging met vervroegd pensioen in 1984, met de bedoeling om te gaan reizen. Een collega stelde haar voor om ook kinderboeken te gaan schrijven. Dat leek haar een goed idee en 'De weglopers' was daar het resultaat van. Dit boek won in Engeland een belangrijke prijs: de Guardian Children's Fiction Award 1988. In Nederland won ze er een Vlag en Wimpel mee. 'De weglopers' is in verschillende talen vertaald.
Sinds 'De weglopers' zijn er al weer heel wat boeken gevolgd, allemaal voor kinderen van 10/11 jaar. Ruth Thomas kruipt echt in de huid van haar hoofdpersonen.

Van één van haar boeken is een televisiebewerking op de Engelse televisie geweest. Ook is er een documentaire over het leven en werk van Ruth Thomas op televisie uitgezonden.
Ruth Thomas heeft inmiddels veel gereisd, vooral in landen als India en Thailand. Ze houdt ook veel van koken en van televisiekijken. Nu woont ze in Kensal Green, in Noord-Londen.