Stanny Verster
Stanny Verster

Van Stanny Verster zijn de volgende boeken bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Stanny Verster bezocht het conservatorium (hoofdvak zang) en studeerde af in de Engelse taal- en letterkunde.
Ze is als zangeres een paar jaar verbonden geweest aan de stichting Het Schoolconcert en werkte mee aan diverse radioprogramma's. Daarnaast was ze jarenlang docente Engels in het middelbaar onderwijs, en bovendien was ze enige tijd freelance vertaalster en tekstschrijfster. Sinds 1985 maakt ze gobelins. Dat zijn geweven wandkleden. Ze exposeert regelmatig en is aangesloten bij de International Tapestry Network als correspondente voor Nederland. Naast weven schrijft ze, voornamelijk voor kinderen.
In het verleden publiceerde uitgeverij Cantecleer sprookjes van haar en in 1995 verscheen bij Sjaloom haar eerste jeugdroman 'De zuivere waarheid'.

Stanny Verster over zichzelf:
'Vanaf de dag dat ik leerde lezen en schrijven, was ik er dol op. Toen ik elf jaar was, besloot ik een spannend boek te schrijven over drie avontuurlijke meiden. Ik schreef het verhaal in dunne schriften, die ik aan elkaar naaide. Zo ontstond mijn eerste boek 'Avonturen in China en Amerika', dat nooit echt is uitgegeven, maar wel veel is gelezen.
Ik schreef nog een verhaal, maar daarna was ik heel druk met allerlei andere dingen zoals muziek maken, prutsen met draadjes wol of kleding maken. Pas toen ik echt volwassen was, begon ik weer met schrijven.
Het leukste aan schrijven is eigenlijk de tijd die eraan vooraf gaat. Ik loop dan met een verhaal in mijn hoofd rond waar ik steeds een stukje bij verzin. Tot ik opeens merk dat de hoofdpersoon het van mij overneemt. Dat gebeurt echt zo! Als ik eenmaal een figuur heb neergezet, gaat die er gewoon vandoor met het verhaal en wordt de afloop zelfs voor mij een verrassing!'

Meer informatie over Stanny Verster kun je vinden op Leesplein.