Susanne Koster
Susanne Koster

Van Susanne Koster zijn de volgende boeken bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Susanne Koster is op 23 november 1957 in Scheveningen geboren.
Tegenwoordig is ze getrouwd, heeft drie dochters, één kat, twee ratjes, één muis en één konijn en woont in een dorpje vlakbij Amsterdam. Ze werkt als navigator (mentor) en stagecoördinator aan de voltijds heao-opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Verder ontwikkelt ze trainingen voor studenten.

In 1993 werd een kort jeugdverhaal van Susanne Koster gepubliceerd in een debutantenbundel. Daarna heeft ze korte verhalen geschreven voor een lokaal televisiestation.
'Zwarte lieveling' was haar eerste jeugdroman, 'Dertien' haar tweede.

Iets over zichzelf vertellen valt niet mee:
Zolang ik me kan herinneren heb ik geschreven. Gedichten, korte verhalen voor volwassenen en voor kinderen, maar ook alles wat me dwars zat, schreef ik op.
Toen mijn kinderen er de leeftijd voor hadden, begon ik met voorlezen, maar mijn dochters wilden veel liever dat ik zelf een verhaal verzon. Avond aan avond zat ik te fantaseren, want het verhaal dat ik de ene avond verzon, moest de volgende avond weer verder gaan. Daar genoten niet alleen mijn kinderen van, maar ik ook.

Wat ik echt lekker vind? Muntdrop. Zakken vol. Of sinaasappelthee met een stuk pure chocola. Eerst een slokje thee, in je mond houden, en er dan een stukje chocola bij proppen, zodat de chocolade lekker smelt op je tong.
Lezen is mijn grootste hobby, daarnaast ook bridge, dansen en muziek van Mozart tot Bon Jovi.'