Ton van Reen
Ton van Reen

Van Ton van Reen zijn de volgende boeken bij uitgeverij Sjaloom en Wildeboer verschenen:


Biografie door Casper Markestijen uit het Lexicon jeugdliteratuur februari 1998:
Ton van Reen werd op 30 augustus 1941 in Waalwijk geboren als zoon van een wachtmeester der Rijkspolitie. Hij was het derde van vijf kinderen uit een rooms-katholiek gezin. Toen Ton drie maanden oud was, verhuisde de familie Van Reen naar het Limburgse Helden-Panningen. Hij was tien jaar toen zijn vader aan een hartziekte overleed. Van Reen doorliep de mulo en begon, na de vervulling van zijn militaire dienstplicht, aan een periode van omzwervingen gedurende welke hij tal van beroepen uitoefende. In deze jaren, die hij doorbracht in onder andere Amsterdam, Antwerpen, Delft en Frankrijk, was hij onder meer bouwvakker, zeeman en verpleger en voltooide hij tussendoor de avond-hbs. In 1968 vestigde hij zich, na zijn huwelijk met Corrie Zelen, in Heerlen.
Drie jaar eerder was Van Reen begonnen aan het opbouwen van een bestaan als free lance-schrijver en radiomedewerker. Hij schreef 32 luisterspelen. Tussen 1969 en 1974 studeerde hij voor zijn MO-A-akte Nederlands en was hij maatschappelijk werker. Nadien vestigde hij zich in Maasbree waar hij halverwege de jaren zeventig redacteur werd van de samen met zijn echtgenote opgerichte uitgeverij Corrie Zelen. De uitgeverij hield in 1984 op te bestaan. Sinds 1985 is Van Reen full time-schrijver.
Aanvankelijk verdeelde Van Reen zijn artistieke werkzaamheden over de schilderkunst en het schrijverschap, maar al vrij snel wijdde hij zich uitsluitend aan de literatuur. Vanaf 1965 publiceerde hij in tal van tijdschriften en dag- en weekbladen.

'De Bende van de Bokkerijders' is verfilmd als tv-serie met als titel 'De legende van de Bokkerijders' en werd dubbel bekroond als beste jeugdserie.