geenfoto.gif
Marije van der Hoeven

Van Marije van der Hoeven is het volgende boek bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Marije van der Hoeven is in 1954 geboren. Na de middelbare school volgde ze de vakken Nederlands en tekenen aan de lerarenopleiding in Utrecht. In 1980 begon ze aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, waar ze zich in fotografie specialiseerde.
Momenteel werkt ze als docent fotografie, en is verbonden aan verschillende instituten. Ze is fotografie-consulent voor basisscholen in Amsterdam, en is daarnaast freelance fotograaf voor verschillende bladen en educatieve uitgaven.
Inmiddels is haar werk al in verschillende musea te zien geweest. In 1993 maakte ze de tentoonstelling 'Wereldportret' in het Tropenmuseum in Amsterdam. Daarbij verscheen een gelijknamige uitgave. In 1995 reisde de tentoonstelling 'Wereldportret' langs 24 bibliotheken in Nederland.
In 1994 verscheen het boek 'Klik, ik heb je'. Ook was er een gelijknamige tentoonstelling in het Nederlands Foto Instituut. 'Klik, ik heb je' is een boek vol schitterende foto's met speelse teksten die de lezer aanmoedigen zelf enthousiast met het fototoestel aan de gang te gaan. Want je kunt echt alles fotograferen. Als fotograaf kun je de wereld naar je hand zetten. Het is een fotoboek met en voor kinderen. In 1995 ontving ze voor dit boek dan ook een Zilveren Griffel.