wim rottinghuis
Wim Rottinghuis

Van Wim Rottinghuis is het volgende boek bij uitgeverij Sjaloom verschenen:


Wim Rottinghuis is geboren in Groningen op 18 maart 1942. Na de middelbare school ging hij, van 1960 tot 1964, naar de Rietveld Academie in Amsterdam, opleiding Typografie en Grafische Vormgeving. Hij wilde illustreren, maar daar was toen geen aparte opleiding voor aan de Rietveld Academie. Wel kreeg hij één middag per week les van de bekende kunstenaar/illustrator Piet Klaasse.
Na zijn opleiding werkte Wim Rottinghuis tien jaar als artdirector bij verschillende reclamebureaus. In die tijd bekwaamde hij zich verder in het illustreren. Toen hij genoeg had van de reclamewereld begon hij te werken als freelance illustrator. Hij illustreerde voor allerlei soorten opdrachtgevers: schriftuitgevers, reclamebureaus, tijdschriften. Voor het tijdschrift 'Margriet' maakte hij vijf jaar langs wekelijks een zelfgeschreven en -getekend verhaaltje over het olifantje Trompy. Deze verhaaltjes zijn in de loop der jaren gebundeld in zes boekdeeltjes. Ook voor het tijdschrift 'Dieren' van de Amsterdamse dierentuin Artis maakte hij gedurende twee jaar geïllustreerde verhaaltjes voor kinderen.
Sinds tien jaar maakt hij voor Sesamstraat de verhaaltjes over Hondje Waf. De eerste boekuitgave hiervan, Kattenkwaad', verscheen eind 1999 bij uitgeverij Sjaloom.