Nieuwe boeken - 2008

Webcam girls

Webcam girls - Theo & Marianne Hoogstraaten

‘Ben je alleen?’ ‘Ja. En ik houd mijn kleren aan vandaag.’
Hij begon te lachen.
‘Zal ik je eens laten zien hoe je er zonder uitziet?’
‘Dat weet ik zo ook wel. Als je vervelend gaat doen, blok ik je.’
‘Niet doen. Ik wil weten wat er is gebeurd.
‘Onze keet is vrijdagnacht in de fik gegaan.’

Na een zuipwedstrijd van een groepje jongens en meiden in hun indrinkkeet is Cindy zo dronken en stoned, dat ze daar in haar eentje haar roes blijft uitslapen. Diezelfde nacht brandt de keet af. Haar vriendinnen zijn radeloos. Wat is er met Cindy gebeurd? Rechercheur Tom Speelman en zijn nieuwe partner, rechercheur in opleiding Joke Frederiks, worden op de zaak gezet. Al gauw blijkt dat de vriendinnen via MSN contact hadden met Romeo the Great, een man die kickt op de jonge meiden. Wat is zijn rol in deze heftige en mysterieuze zaak? En schoolgenoot Ronaldo, spreekt hij wel helemaal de waarheid?vanaf 11 jaar
€ 12,95
ISBN: 9789062495511

Moord in zwart-wit

Moord in zwart-wit - Theo Engelen

“White Ruler schrijft als een man met ballen. Helaas hebben we al vaak dit soort berichten gelezen. Het is niet zo moeilijk stoere taal uit te slaan als je veilig achter je computer zit. Wat telt, is wat mensen willen DOEN als het er echt op aankomt. Wij zijn doeners. We hebben vandaag een boodschap voor de politiek afgegeven. Je zult er vast over horen. Nu ben jij aan zet. Is White Ruler iemand met een grote mond of iemand die voor zijn mening staat?” “Try me. WR,” tikte Cas met een grimmig gezicht.

Cas Smits, zeventien jaar, zoekt op het internet als White Ruler contact met het Blank Front, een rechts-extremistische groepering die geweld niet schuwt. Zijn vriendin Lisa voelt dat Cas wat voor haar achterhoudt, en probeert te achterhalen wat er speelt. Een aanslag bij een transformatorhuisje vormt de aanzet tot een reeks adembenemende gebeurtenissen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Waarbij Cas niet alleen Lisa, maar ook de politie en de AIVD achter zich aan krijgt.


vanaf 14 jaar
€ 12,95
ISBN: 9789062495542

Brita droom Brita

Brita droom Brita - Tineke Hendriks

Brita heeft het maar druk. Ze moet een boekbespreking houden op school, maar vergeet steeds een boek uit te zoeken. En thuis moet ze boodschappen doen en koken, want haar moeder moet werken en denkt daar niet aan. Als ze van haar moeder een boekje met prenten van een Zweedse schilder krijgt, gebeuren er allerlei dingen die haar leven op zijn kop zetten. Zo krijgt ze voor het eerst van haar leven een echte vriendin. En ze begint te dromen over Brita Larsson, een dochter van de schilder, en ontdekt dat haar leven toch eigenlijk wel gek is. Maar als ze een ongeluk krijgt, komt ook in dat gekke leventje eindelijk verandering.


vanaf 10 jaar
€ 12,95
ISBN: 9789062495382

Spion op de toren

Spion op de toren - Theo & Marianne Hoogstraaten

September 1574, de Tachtigjarige Oorlog is aan de gang. Het dorp Zoetermeer is bezet door de Spanjaarden, maar de Geuzen, op weg naar Leiden, komen steeds dichterbij. Gielis heeft zich aangesloten bij de Geuzen. Vanwege zijn stadse uiterlijk wordt hij door admiraal Boisot als spion naar Zoetermeer gestuurd. Daar moet hij kijken hoe de geuzenvloot het snelst kan oprukken naar Leiden, om de stad te ontzetten. Op de kerktoren ontmoet hij Duyfke, die hem informatie geeft en hem helpt te ontsnappen aan de Spanjaarden, hoewel zij katholiek is en hij de Nieuwe Leer aanhangt. Eenmaal terug op de vloot, blijkt zijn informatie zeer waardevol. Terwijl de geuzen door de Spaanse linies bij Zoetermeer weten te breken, kan Gielis de mooie Duyfke maar niet uit zijn hoofd zetten.vanaf 11 jaar
€ 11,95
ISBN: 9789062495399

Cherub – Vrije Val (missie 4)

Cherub – Vrije Val (missie 4) - Robert Muchamore

Wanneer een kleine crimineel opeens heel veel geld heeft, wil de politie natuurlijk weten hoe hij daar aan komt. Daarbij hebben ze de hulp van CHERUB nodig. James, die gevochten heeft op de campus, wordt daarom uitgezonden op deze routine-missie die niemand anders wil doen. Maar de informatie die hij ontdekt gaat alle verwachtingen te boven. En het lijkt erop dat alleen een stille 18-jarige jongen weet wat de waarheid is. Maar er is een probleem. De jongen is ruim een jaar geleden van het dak gevallen en overledenvanaf 11 jaar
€ 9,95
ISBN: 9789062495474

Cherub -Extra beveiligd (missie 3)

Cherub -Extra beveiligd (missie 3) - Robert Muchamore

De CIA jaagt al dertig jaar op Jane Oxford, een internationale wapenhandelaar. Haar enige zwakke plek is haar zoon, Curtis. Omdat hij van dezelfde leeftijd is als James moet die, samen met zijn zusje Lauren, zijn gevaarlijkste missie tot nog toe uitvoeren. Daarbij belandt James in een zwaarbeveiligde gevangenis in de Verenigde Staten, war de jeugdafdeling vol moordenaars, drugsdealers en andere jonge misdadigers zit. De afgelopen decennia heeft CHERUB honderden criminelen achter de tralies gekregen, nu moeten ze er een laten ontsnappen.


vanaf 11 jaar
€ 9,95
ISBN: 9789062495320.jpg

Lily Quench en de Zwarte Bergen

Lily Quench en de Zwarte Bergen - Natalie Jane Prior

Het piepkleine landje Asrijk is bevrijd van de gemene Zwarte Graaf. Lily en haar goede vrienden Koning Leopold, Koningin Angeline en Meneer Hartman zijn opgelucht en blij. Maar voor hoelang? Want de Zwarte Graaf zit niet stil. Alleen de magische blauwe lelie kan hem tegenhouden. Samen met haar vriendin Koningin Draak begint Lily aan een gevaarlijke missie. Ze willen de blauwe lelie terughalen uit de Zwarte Bergen, waar alleen maar sneeuw, ijs en storm te vinden is. Maar de Zwarte Bergen herbergt een nog groter gevaar...
Een nieuw avontuur van de dappere Lily Quench en haar vriendin Koningin Draak.


vanaf 8 jaar
€ 9,95
ISBN: 9789062495375

Lily Quench en de draak van Asrijk

Lily Quench en de draak van Asrijk - Natalie Jane Prior

Lily tolde schreeuwend rond in de bek van de draak. De tong was ruw, warm en vochtig. Grote klodders kwijl klotsten onder haar voeten en ze rook de metalige geur van gesmolten paperclips en oude koelkasten. De draak begon te slikken. Ze voelde hoe ze langzaam maar zeker door een glibberige rode tunnel naar iets toe werd gezogen dat net zo heet en gruwelijk was als de smeltoven van de paperclipfabriek.

De Quenches, een familie van drakendoders, hebben eeuwenlang het piepkleine landje Asrijk tegen draken verdedigd... tot de gemene Zwarte Graaf het vorstendom bezette. Nu weet bijna niemand dat meer, zelfs Lily niet.
Dan landt er ineens een draak in Asrijk en wordt Lily, de laatste van de Quenches, te hulp geroepen. Voor ze het weet bevindt ze zich midden in een magisch avontuur: ze moet Asrijk redden van de ondergang, de verdwenen kroonprins op de troon zien te krijgen, en het allerlaatste wat ze wil is de draak doden.


vanaf 8 jaar
€ 9,95
ISBN: 9789062495276